Actroid DER modellt a 2005 nyarán mutatták be. Egy japán recepciós hölgyet formáz, "akit" rendezvényeken, szállodákban alkalmaznak majd recepciósként, vagy prezentációkhoz. Hirata Jaszuhisza estélyi ruhás, keringőzni tudó táncos robotnőit még nem próbálták ki a parketten, a tervező szerint azok egyelőre leginkább idős emberek intelligens sétapartnerének lesznek majd alkalmasak.

A fejlesztett változatot, Actroid DER2, 2006-ban mutatta be a Kokoro vállalat. Sokkal élethűbbre sikerült, mint elődje: a végtagok az elődhöz képest már jobban kidolgozottak és az arcmimika is jelentős változáson esett át. Különlegessége, hogy angolul is beszél. A vállalattól számos robot bérelhető, így az Actroid DER2 is, megjelenésekor napi 400 angol fontot kellett fizetni érte, plusz az egyéb költségek, úgy mint a szállítás vagy a technikai ügyelet igénybevétele.

A bejegyzés trackback címe:

https://cylondetector.blog.hu/api/trackback/id/tr81389177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása